Din 1 decembrie romanii pot calatorii fara viza in Canada

De la 1 decembrie, romanii pot calatori in Canada fara vize, pentru sederi de maximum 6 luni in scop turistic, pe baza oricarui pasaport romanesc valabil.
Persoanele care intentioneaza sa intre in / tranziteze Canada pe calea aerului ulterior datei de 1 decembrie 2017 trebuie totusi sa obtina in prealabil o Autorizatie electronica de calatorie – eTA.
De asemenea, cetatenii romani care intentioneaza sa urmeze in Canada studii cu durata de peste 6 luni sau sa sa lucreze, indiferent de durata, trebuie sa obtina in prealabil un permis de studii, respectiv de munca.
Din luna mai, procedura a fost aplicata pentru anumiti cetateni romani, considerati eligibili. Astfel, erau considerati eligibili pentru eTA cetatenii romani care au detinut o viza canadiana in ultimii zece ani sau detin actualmente o viza valabila care permite intrarea in SUA.
In prezent, numarul cetatenilor canadieni si al rezidentilor permanenti originari din Romania se ridica la 204.625, conform ultimelor date anuntate de catre autoritatile canadiene.

Source: Capital

EN RO