S-a deschis Ibis Bucuresti Parlament

Grupul international Accor si compania Continental Hotels au inaugurat saptamana trecuta al treilea hotel Ibis din Romania. Noul hotel Ibis, situat langa Palatul Parlamentului, este clasificat la trei stele si dispune de 161 de camere, restaurant cu o capacitate de 100 de locuri, sase sali de conferinte cu o capacitate totala de 140 de locuri, parcare supravegheata. Suma investitiei se ridica la 8,5 milioane de euro iar pentru 2005 se estimeaza un grad de ocupare de 54% si o cifra de afaceri de 1,7 milioane de euro. Tarifele de cazare la receptie sunt de 74 de euro in timpul saptamanii si 54 de euro la sfarsitul saptamanii. Clientii hotelului vor fi reprezentati in principal de oamenii de afaceri. Personalul unitatii este format in Romania si numara aproximativ 60 de persoane.

Primul hotel Ibis, gestionat de Accor, a fost deschis in 2001 la Bucuresti in zona Garii de Nord. Ibis Nord dispune de 250 de camere, restaurant tip bistro, bar, sase sali de conferinte si parcare. Al doilea hotel Ibis a fost inaugurat anul acesta la Constanta si dispune de 154 de camere, restaurant, bar, trei sali de conferinte, parcare, cazino, bowling, fitness, sauna. Pentru deschiderea celor trei hoteluri in Romania, Continental a investit 33 de milioane de euro, din care 14,5 miloane de euro au fost investiti in Ibis Nord. Pentru acest an reprezentantii grupului au estimat un grad de ocupare de 70% la Ibis Nord si de 52-53% la Ibis Constanta.

Compania Continental intentioneaza sa investeasca in perioada 2006-2007 aproximativ 35,6 milioane de euro in cinci noi hoteluri, care vor introduce pe piata hoteliera inca 500-600 de camere. Presedintele Continental, Radu Enache, a declarat ca intentioneaza sa intre pe piata hotelurilor de doua stele prin deschiderea a zece hoteluri. Acesta a mai precizat ca 60% dintre locatii au fost deja identificate.

Marca Ibis apartine grupului Accor care numara 725 de hoteluri in 36 de tari si se distinge drept unul din cele mai importante grupuri mondiale in voiaj, turism si servicii corporate.
Source: Romania Libera