SIF Transilvania a vandut pachetul de actiuni detinut la hotelul Clabucet Estival 2002 din Neptun

Panul SIF Transilvania de lichidare a participatiilor minoritare din cadrul societatilor hoteliere din portofoliu continua cu vanzarea pachetului de 39,6% detinut la hotelul Clabucet Estival 2002 din Neptun. Tranzactia, derulata pe data de 28 septembrie pe piata RASDAQ, s-a realizat la pretul de 1,26 RON/actiune, valoarea totala fiind de 0,4 milioane EUR.

In luna august SIF Transilvania a vandut actiunile detinute la alte doua hoteluri din Neptun, Club Estival si Romanta Estival, pentru care a incasat suma de 1,9 milioane EUR.

Directorul general adjunct al SIF Transilvania, Floriean Firu, a declarat ca banii incasati din vanzarea pachetelor de actiuni vor fi folositi pentru investitii in modernizarea hotelurilor unde compania detine participatii majoritare.

Hotelurile din Neptun vandute pana in prezent fac parte din fosta companie Neptun Olimp, unde in momentul divizarii acesteia in 26 de entitati, SIF Transilvania a primit participatii de cate 39,6%. Floriean Firu a declarat ca pachetele de actiuni vandute au fost achizitionate in principal de actionarii care detineau pachetele majoritare in acele hoteluri.

Actionarul majoritar al Clabucet Estival 2002 este societatea Star, firma controlata de fratii Micula.

In primele opt luni ale acestui an, SIF Transilvania a inregistrat un profit de 12,28 milioane EUR.
Source: Adevarul