In urmatorii doi ani investitiile private din sectorul hotelier din Romania vor ajunge la 1 miliard EUR

Potrivit unui studiu realizat de Raiffeisen Capital & Investment, in urmatorii doi ani investitiile private din sectorul hotelier din Romania vor ajunge la 1 miliard EUR.

In perioada urmatoare vor aparea in Bucuresti cinci hoteluri de 5 stele si cinci hoteluri de 4 stele, unul dintre motive fiind cererea mai mare decat oferta, au precizat analistii Raiffeisen Capital & Investment.

Totodata, Bucurestiul mai poate absorbi aproximativ 1.100 camere in hoteluri de 2 stele, 600 camere in hoteluri de 3 stele, 900 camere in hoteluri de 4 stele si 1.200 camere in hoteluri de 5 stele.

De asemenea, marile lanturi hoteliere intentioneaza sa se extinda pe piata hoteliera romaneasca.

Marriott International intentioneaza sa introduca pe piata romaneasca brandurile Courtyard si Renaissance iar Radisson SAS va intra pe piata prin intermediul fostul hotel Bucuresti, aflat in prezent in renovare.

Compania Intercontinental Hotels Group, posesorul brand-urilor Intercontinental si Crowne Plaza, analizeaza posibilitatea de a se extinde in Romania pe segmentul de 3 stele – cu marca Holiday Inn sau pe segmentul de 2 stele prin Holiday Inn Express.

Pana la jumatatea anului viitor, lantul Ramada se va extinde la patru hoteluri, astfel lantul Wyndham (fost Cendant) va avea aproximativ 1.000 camere in Bucuresti si va detine peste 30 de hoteluri pana in anul 2015 pe piata romaneasca, majoritatea in afara Bucurestiului.

Lanturile hoteliere Accor, care a finalizat recent hotelul Novotel din Bucuresti, clasificat la 4 stele si Golden Tulip, au o strategie de extindere in special in afara Bucurestiului, urmand sa deschida sapte sau opt hoteluri in cele mai importante centre economice si culturale, respectiv sase unitati sub franciza in 2007.

Alte companii din Romania se focalizeaza pe modernizarea unitatilor din portofoliu, precum Perla Majestic, care a deschis hotelul Phoenicia din Capitala si lantul Best Western.
Source: Banii Nostri