SIF Muntenia isi restructureaza portofoliul

La inceputul anului viitor SIF Muntenia va lista pe piata bursiera societatea Casa de Bucovina Tur de Munte Gura Humorului, a declarat Gabriel Filimon, directorul executiv al societatii Muntenia Invest, care administreaza SIF Muntenia. Operatiunea face parte dintr-o ampla restructurare a portofoliului SIF Muntenia, care se va restrange in anul 2008 la aproximativ 150 societati fata de 268 in prezent si 1.200 la infiintare, concomitent cu reducerea participatiilor la societatile necotate, in vederea respectarii cerintelor Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare, CNVM.

Gabriel Filimon a precizat ca pregatirile pentru oferta publica de actiuni sunt aproape de final dar ca, pana in prezent, nu a fost fixata suma cu care se va majora capitalul social, fiind cautati investitori strategici.

Reprezentantul Muntenia Invest a declarat ca SIF Muntenia intentioneaza sa listeze cel putin o parte din societatile inchise in care este actionar majoritar. El a explicat ca societatile de investitii financiare sunt, de regula, actionari minoritari in societati, alaturi de investitori strategici cu experienta si traditie in domeniul respectiv si care se ocupa cu administrarea propriu-zisa a societatii, in timp ce investitiile unei SIF se axeaza pe criterii strict financiare.
Source: Romania Libera