SIF Muntenia a vandut actiunile detinute la complexul turistic Hanul Piratilor din Navodari

SIF Muntenia a incheiat un contract privind vanzarea intregii participatii, de aproximativ 4 milioane de actiuni, reprezentand 84,4% din complexul turistic Hanul Piratilor din Navodari. Pretul de vanzare este de 3,551 RON/actiune iar SIF Muntenia urmeaza sa incaseze aproximativ 14 milioane RON.

SIF Muntenia a intrat in actionariatul complexului turistic Hanul Piratilor in 2003, prin achizitia a 80% din actiunile companiei, pentru care a platit 2,1 milioane USD in mai multe transe. Tranzactia s-a realizat la un pret de aproximativ 3,32 ROL/actiune.

SIF Muntenia a participat la doua majorari de capital al societatii, cu aproximativ 0,53 milioane EUR in 2003 si 0,51 milioane EUR in luna octombrie a anului trecut.

SIF Muntenia intentiona sa investeasca in cadrul proiectului Hanul Piratilor aproximativ 1,5-2 milioane USD pentru amenajarea unui club de vacanta. Potrivit ultimelor informatii, complexul turistic includea un teren de aproximativ 30 ha.

Profitul inregistrat de SIF Muntenia in primele opt luni ale acestui an se ridica la aproximativ 22,8 milioane EUR. Actiunile SIF Muntenia sunt tranzactionate la Bursa de Valori, pe data de 12 octombrie acestea inregistrand o scadere de 3,5%, intr-o sedinta in care celelalte SIF-uri au pierdut in medie aproximativ 1,5%. Ultimul pret la care aceste titluri s-au tranzactionat a fost de 1,68 RON/actiune.
Source: Curierul National