Elbit Medical Imaging Group si Plaza Centers au achizitionat 75% din proiectul Casa Radio

Compania Elbit Medical Imaging, EMI, Group si Plaza Centers, diviziile specializate in dezvoltarea proiectelor comerciale ale grupului Europe Israel, au achizitionat 75% din proiectul Casa Radio, dezvoltat de compania turca Kucuk in parteneriat cu Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, MTCT.

In urma acestei tranzactii, compania Kucuk va ramane cu 10% din proiect iar MTCT isi va pastra participatia de 15%.

Ministrul delegat pentru lucrari publice, Laszlo Borbely, a declarat ca negocierile pentru Casa Radio au fost finalizate si urmeaza a se semna contractul iar lucrarile vor putea incepe dupa ce va aparea hotararea de guvern in legatura cu actul aditional pentru acest proiect.

Cele doua companii companii fac parte din grupul israelian Europe Israel, care dezvolta lantul de centre comerciale Plaza Centers in Europa Centrala si de Est. Compania Elbit Medical Imaging va livra pentru inceput 32,6 milioane EUR, pentru a incepe constructia proiectului Casa Radio.

Casa Radio va avea o suprafata construita estimata la 360.000 mp si va fi construita in trei etape, pe o perioada de 5 sau 6 ani si va include un centru comercial de aproximativ 120.000 mp si un hotel de 5 stele cu 300 de camere.

Proiectul Casa Radio a fost demarat in 2003, cand ministerul de resort a incheiat cu firmele Mimel Imsat din Turcia si ORB Estates din Marea Britanie un contract de parteneriat public-privat pentru realizarea unui complex imobiliar de mari dimensiuni, proiect estimat atunci la aproximativ 130 milioane EUR iar valoarea lui in prezent este estimata la 200 milioane EUR.
Source: Cotidianul