Ryanair estimeaza ca va transporta 2,5 milioane de pasageri in 2017 in si dinspre Romania

Compania aeriana low-cost Ryanair a lansat orarul de vara pentru 2017 si estimeaza ca va transporta 2,5 milioane de pasageri in si dinspre Romania.
Cu 13 rute operationale de pe aeroportul din Bucuresti, 7 de la Timisoara si una de la Craiova, compania va opera saptamanal 100 de zboruri. Oficialii companiei se asteapta sa transporte 2,5 milioane de pasageri anul viitor, din care 1,9 milioane de la si spre Bucuresti. 
La nivelul intregii companii, gradul de ocupare al aeronavelor Ryanair va creste la 94% anul acesta.
„Suntem intr-un stadiu incipient referitor la cresterea in Romania. Avem trei aeroporturi, Craiova, Timisoara si Otopeni, dar sunt cinci, sase aeroporturi cu care discutam” a declarat David O`Brien, directorul comercial al Ryanair.
Din 1 septembrie, Ryanair a inceput sa opereze pe ruta Bucuresti – Timisoara. In programul de vara 2017 compania a introdus ruta Bucuresti-Palermo, Sicilia, dar si mai multe zboruri spre Bruxelles, Dublin, Milano Malpensa. Alte zboruri operate de la Bucuresti sunt cele spre Berlin, Bristol si Timisoara. 
Baza de la Bucuresti va fi operationala de la 30 octombrie, pentru care compania va aloca trei aeronave. Pentru a sarbatori deschiderea bazei, compania scoate la vanzare bilete de avion la preturi de la 8 EUR.

Source: Flux Imobiliar