Romanii prefera sa stea in casa in timpul liber

In luna mai a acestui an s-a efectuat studiul „Timpul liber la romani. Preferinte, asteptari, consum”, realizat de eResearch sub umbrela Smark Research si conform studiului romanii au in medie aproximativ 4 ore de timp liber intr-o zi lucratoare si aproximativ 9 ore intr-o zi de weekend.
Bugetul lunar alocat pentru activitatile din timpul liber este, in medie, de 350 RON, ceea ce reprezinta aproximativ 22% din venitul mediu.
Romanii par sa aiba o viata sociala destul de restransa, preferand compania familiei atat in timpul liber din zilele lucratoare, cat si in cel din weekend, dupa cum arata studiul. Ei sunt mai degraba comozi, nu obisnuiesc sa isi organizeze timpul liber si au o predilectie spre activitati sedentare – 80% prefera sa isi petreaca timpul liber dintr-o zi obisnuita in casa. La sfarsit de saptamana 76% dintre romani opteaza pentru activitatile din afara casei.
Studiul se bazeaza pe o cercetare reprezentativa pentru populatia adulta de 18-45 ani din mediul urban, cu acces la internet din cele mai mari orase din tara Brasov, Bucuresti, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Galati, Iasi, Oradea, Ploiesti si Timisoara.

Source: HRB Expert