Romanii au inceput deja sa-si achizitioneze vacante pentru sezonul estival

Inceputul anului este una dintre perioadele preferate de romani pentru a-si rezerva sejurul estival intr-o statiune de litoral din tara sau strainatate. In luna ianuarie sunt rezervate peste 50% din pachetele turistice pentru sezonul estival.
Destinatiile cele mai cautate in aceasta perioada sunt insulele grecesti, Antalya (Turcia), statiunile egiptene Hurghada si Sharm-el-Sheikh, ca si Tunisia.
Cererea pentru vacante in Romania s-a triplat insa in luna ianuarie fata de aceeasi perioada a anului trecut, conform datelor agentiei de turism Christian Tour. 
Compania raporteaza vanzari cu 62% mai mari in luna ianuarie 2019 fata de aceeasi luna a anului trecut, iar costul mediu al unei vacante pentru o familie in aceasta perioada este de 900 EUR.
In ceea ce priveste destinatiile alese pentru vacanta de vara, Grecia isi mentine pozitia privilegiata in preferintele romanilor, fiind urmata de Turcia, Egipt, Tunisia si Spania.
De asemenea, Romania este una dintre cele mai cautate destinatii pentru vara anului 2019, turistii dorind sa profite de reducerile Early Booking la pachetele pe litoral.
Aproximativ 45% din cei care si-au cumparat vacante in Romania la inceputul anului s-au prezentat in agentii cu tichete de vacanta.

Source: Profit