Dragos Anastasiu afirma ca perioada anchetei a fost cea mai traumatizanta perioada din viata lui de antreprenor

Omul de afaceri Dragos Anastasiu, a carui firma, Touring Europabus, a primit cea mai mare amenda in ancheta Consiliului Concurentei privind agentiile de turism, afirma ca perioada anchetei a fost cea mai traumatizanta perioada din viata lui de antreprenor si ca, desi are partea lui de vina, legea are o serie de neajunsuri care permite abuzuri asupra antreprenorilor romani.
Anastasiu a explicat intr-o conferinta, ca ancheta a plecat de la o intalnire intre agenti de turism, unde unii s-au exprimat cu privire la problemele din piata. Chiar si doar aceasta discutie, una singura era suficienta pentru ca cei de la Consiliul Concurentei sa considere ca toti cei prezenti acolo sunt vinovati.
El sustine ca nu ar fi existat niciun efect al intelegerilor dintre agentii in piata, ca niciun client nu ar fi fost pagubit, si ca ar fi existat doar vorbe, discutii si emailuri care au avut la baza teama de insolventa.
Desi Consiliul Concurentei a anchetat aliantele dintre agentii pe chartere, Anastasiu spune ca, fara aceste aliante, produsele respective nu ar fi existat in Romania.
El e nemultumit si de faptul ca legea Concurentei amendeaza companiile cu un procent din cifra de afaceri, desi in cele mai multe tari se tine cont doar de "cifra de afaceri relevanta".
Acesta a explicat si ca la Consiliul Concurentei exista o echipa de investigatie si plenul, agentiile anchetate primind de la ultimul cateva probe, respectiv mailuri. Firmele care isi recunosc vina au discount la amenda.

Source: Profit