Romania si Polonia se asociaza pentru a atrage turistii asiatici in Romania si Polonia

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, spune ca a stabilit cu omologul sau polonez, Witold Banka, sa promoveze circuite comune in Romania si in Polonia prin care sa atraga turisti din Asia la castele si cetati medievale aflate pe lista monumentelor UNESCO.
Ministrul a precizat ca s-a intalnit la sfarsitul lunii mai cu Witold Banka si au avut discutii bilaterale in care s-a stabilit o colaborare pe linie turistica intre Polonia si Romania. Tot atunci s-a stabilit sa se intalneasca la Bucursti pentru a stabili rutele comune intre Polonia si Romania.
„Am creionat doua rute – ruta monumentelor UNESCO, ruta castelelor si cetatilor medievale. Ambele tari exceleaza in aceste doua sectoare si prin aceasta colaborare vom atage mai multi turisti, in special de pe piata asiatica. Stim ca au o anumita caracteristica, si anume calatoresc, nu stau mai mult de doua zile in acelasi loc. Iar prin aceasta oferta cred ca venim in intampinarea lor, astfel incat Romania si Polonia sa devina o destinatie turstica atractiva”, a declarat Bogdan Trif, dupa intalnirea avuta cu ministrul Sportului si Turismului din Polonia, Witold Banka.

Source: Profit