Romania se asteapta la o crestere a numarului de turisti din Israel

Dupa ce in ultimii ani piata romaneasca a fost dominata de turistii din Germania, incepand de anul viitor cei mai multi turisti ar putea proveni din Israel, dupa ce anul trecut, numarul turistilor din Israel a crescut cu 60%, pana la aproape 220.000 de persoane, ocupand locul doi in topul tarilor care aduc turisti pe piata locala.
Presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, ANT, Anca Pavel Nedea, pune evolutia pe seama relatiilor istorice dintre Romania si Israel, promovarii pietei locale si lansarii mai multor zboruri charter.
De alfel, numarul israelienilor care viziteaza Romania a crescut semnificativ in ultimii ani, de la 96.600 in 2013 la 139.400 in 2015 si aproape 220.000 in 2015.
Presedintele ANT a precizat ca turistilor israelieni le plac viata de noapte, cazinourile, litoralul, Delta Dunarii si Transilvania.
Seful ANT se asteapta pentru urmatorii ani, de asemenea, la cresteri semnificative ale numarului de turisti din Rusia si China.
In perioada 9-10 februarie a avut loc la Tel Aviv Targul International de Turism pentru Piata Mediteraneeana, IMTM, Romania fiind prezenta cu un stand unde au expus 22 de companii, asociatii si consilii judetene.

Source: Mediafax