Romania intra pe harta drumurilor turistice de interes european

Romania va avea in perioada urmatoare doua drumuri turistice de interes european pentru practicarea drumetiilor, alaturandu-se astfel celor 35 de tari europene membre ale Asociatiei Europene a Drumetiei, AED.
Marcel Sofariu, director executiv al Asociatiei Carpatine Ardelene a Turistilor , SKV a declarat ca asociatia se implica in prezent in trasarea acelei portiuni romanesti a Drumului European 3 si ulterior a Drumului European 8. Drumul European 3 va fi pe lantul carpatic si va porni de la Sighetul Marmatiei. Traseul va merge pe lantul carpatic, facand legatura intre diferitele poteci existente pana la Turnu-Severin. Drumul European 8, pentru care inca se lucreaza la definitivarea traseului, va pleca din Oradea si se va intalni cu Drumul European 3 in zona Masivului Retezat.
Sofariu a precizat ca din punct de vedere natural, Romania sta foarte bine pentru amenajarea unor asemenea trasee, dar din punct de vedere al infrastructurii sunt foarte multe diferente fata de restul Europei pentru ca ne lipsesc cabanele.
Asociatia Europeana a Drumetiei are 3 milioane de membri – asociatii si 35 de tari membre.
In 2017, Congresul Asociatiei Europene a Drumetiei se va desfasura la Brasov.

Source: Financiarul.ro