Romania incearca sa atraga un numar mai mare de turisti din India

Guvernul a inceput negocierile cu oficialii din New Delhi pentru a aduce in Romania turisti din India, incercand sa-i atraga cu oferte de snowmobil, scuba diving, calarie, servicii de wellness si SPA, degustari de vinuri.
Romania a mai incheiat cu India in 1994 un acord in turism, dar nu a reusit sa traga multi turisti mizand doar pe Dracula.
In prezent, India are circa 1,31 miliarde de locuitori, din care aproximativ 15 milioane isi petrec anual vacantele in Europa, dar numarul acestora este estimat de catre autoritatile romane sa creasca la 50 milioane, pana in 2020.
Din cele 15 de milioane de persoane care pleaca anual spre Europa pentru turism, Romania atrage un numar infim, India neintrand nici intre primele 25 de tari care isi trimit turisti in statiunile montane si de pe litoralul romanesc.
Desi are un acord incheiat cu India din 1994, Romania a participat in premiera la Targul de Turism de la New Delhi abia in februarie 2014. 
Patronii agentiilor de turism din India au transmis in repetate randuri ca Romania este necunoscuta turistilor ca destinatie de vacanta si ca greu pot aduce pana la 200 de turisti. Aceasta in conditiile in care cifrele oficiale releva ca turistii indieni cheltuiesc in total aproximativ 91 mld. USD anual, cu 6.000 USD/turist, plasandu-se din acest punct de vedere pe locul 2, dupa China, in randul tarilor cu cele mai mari cheltuieli efectuate de turisti in strainatate.

Source: Profit