Romania impreuna cu alte sapte state europene au proiecte comune pentru promovarea turismului

Pe parcursul anului trecut, seful Biroului de turism al Romaniei de la New York, Simion Alb, a realizat impreuna cu alte sapte state europene brosuri pentru promovarea comuna a atractiilor turistice din aceste tari. Cele sapte state europene sunt Belgia, Elvetia, Finlanda, Germania, Olanda, Spania si Ungaria.

Proiectele pe care tara noastra le deruleaza cu Biroul National de Turism al Ungariei si cu cele sapte tari europene, au fost incepute in anul 2004. Realizarea acestor proiecte comune duc la unirea unor parti din bugetele de marketing ale tarilor participante in scopul asigurarii prezentarii cat mai ample a acestei oferte in mass-media americana.

Tara noastra a realizat impreuna cu Ungaria o brosura intitulata Romania and Hungary in One Journey, brosura care a fost impartita impreuna cu o revista americana adresata agentiilor de turism. Brosura prezinta informatii cu privire la principalele atractii turistice din Romania si din Ungaria, conditii de calatorie si itinerarii de vizitare a ambelor tari si se adreseaza publicului si agentilor de turism. In acest an, colaborarea romano-maghiara a inclus organizarea a doua calatorii de documentare pentru ziaristi americani in cele doua state.

Pe viitor Biroul de turism al Romaniei de la New York intentioneaza sa discute cu Biroul de Turism al Turciei realizarea unor actiuni de promovare comune. Deasemenea se intentioneaza sa se prelungeasca contractul cu Australian Airlines care a fost incheiat in urma cu 4 ani si prin care compania aeriana sprijina multe din calatoriile de documentare a reprezentantilor americani din mass-media in Romania.
Source: Curentul