Romania a primit acceptul Comitetului Olimpic European pentru a organiza Editia de Iarna a FOTE 2013

Pe data de 24 noiembrie, Comitetul Olimpic European a decis in cadrul Adunarii Generale care s-a desfasurat la Soci, sa acorde Romaniei acceptul final pentru a organiza Editia de Iarna a Festivalului Olimpic al Tineretului European, FOTE, din 2013.

Decizia a venit ca urmare a faptului ca dezvoltarea infrastructurii turistice si sportive pe Valea Prahovei este intr-un stadiu avansat, iar statiunile montane sunt pregatite sa gazduiasca un astfel de eveniment.

In cadrul Adunarii Generale delegatia Romaniei s-a angajat ca, pana la sfarsitul lunii octombrie 2012, cand va avea loc ultima vizita de monitorizare din partea Comitetului Olimpic European, va finaliza si restul de lucrari care in prezent se afla in stadiul de executie.

In cadrul Adunarii Generale, Patrick Joseph Hickey – presedintele Comitetului Olimpic European, Octavian Morariu – presedintele Comitetului Olimpic si Sportiv Roman si George Scripcaru – presedintele Comitetului de Organizare al FOTE 2013 si primar al Brasovului au semnat scrisorile adresate tuturor comitetelor olimpice europene prin care acestea vor fi invitate sa inceapa pregatirile pentru competitia organizata in Romania.

Ministerul Dezvoltarii Regionale si Turismul, MDRT investeste aproximativ 400 mil. RON pentru dezvoltarea infrastructurii turistice si sportive necesare organizarii FOTE 2013.

Printre investitii se numara extinderea domeniilor schiabile de pe Valea Prahovei, cu peste 40 km de partii noi, construirea unei trambuline olimpice pentru sarituri cu schiuri si a anexelor, amenajarea a doua trasee de biatlon cu utilizare permanenta iarna-vara, construirea a trei instalatii noi de transport pe cablu, construirea a doua patinoare noi, dotarea cu instalatii de inzapezire artificiala a tuturor partiilor si amenajarea unui lac de acumulare pentru inzapezire.

Source: Horeca Romania