Restaurantele si cafenelele din centrul istoric al capitalei au de suferit datorita lucrarilor de reabilitare

Lucrarile demarate in primavara in Centrul Istoric al Bucurestiului au adus pentru unii proprietari de restaurante, baruri si cafenele pierderi de pana la 90%.

Claudiu Luncan, managerul restaurantului Charme, de pe strada Smardan, una dintre cele mai afectate zone de lucrarile de modernizare, a declarat ca, inaintea demararii lucrarilor se incasau intr-o zi normala 5.000 RON iar in prezent incasarile ajung la doar 200 RON, care reprezinta in principal comenzi din partea hotelurilor aflate in zona. Claudiu Luncan a declarat ca unitatea nu va fi inchisa pentru ca deja s-au platit in avans chiria, furnizorii iar costurile la utilitati se platesc in functie de consumul inregistrat in conditii normale de functionare. Unii angajati au fost, insa, disponibilizati.

Vlad Cernahovschi, actionarul majoritar al Arcade Cafe, situata in zona Lipscani, a declarat ca incasarile au scazut cu 50% de cand au inceput lucrarile in zona dar ca unitatea nu se va inchide, cu toate ca aprovizionarea se desfasoara cu dificultate. Vlad Cernahovschi a declarat ca marea greseala este faptul ca au fost decopertate mai multe strazi in acelasi timp si nu succesiv.

O alta unitate care are de suferit din cauza lucrarilor este restaurantul City Grill, condus de omul de afaceri Dragos Petrescu, care a declarat ca in cadrul unitatii nu au fost disponibilizati angajatii si s-a incercat ca restaurantul sa functioneze in conditii normale, dezvoltand partea de home delivery.

Saptamana viitoare cafeneaua Amsterdam Grand Cafe, situata pe strada Covaci, va fi inchisa deoarece lucrarile efectuate in zona Lipscani au dus la scaderea afacerilor din zona cu aproximativ 50%. Reprezentantii Amsterdam Cafe au precizat ca locatia va fi redeschisa atunci cand vor fi finalizate lucrarile de reabilitare a Centrului Istoric. De asemenea, reprezentantii companiei au declarat ca iau in considerare deschiderea unei alte locatii insa nu in zona Lipscani.

Jerry van Schaik, unul dintre actionarii Amsterdam Grand Cafe, este si administratorul hotelului Rembrandt situat in Centrul Vechi. Directorul de marketing al hotelului Rembrandt, Alina Buzea, a declarat ca hotelul nu este afectat de lucrarile din zona si are un grad de ocupare foarte bun.

Printre localurile inchise se numara si AsiMo Cafe.

Source: Ziarul Financiar