Jumatate din incasarile hotelului Hilton Athenee Palace provin din contractele incheiate cu marile companii

Contractele de acomodare incheiate cu unele dintre cele mai mari companii din Romania genereaza jumatate din incasarile hotelului Hilton Athenee Palace din Bucuresti, care reprezinta aproximativ 10 milioane EUR din cifra de afaceri inregistrata anul trecut. Friedrich Niemann, directorul general al Athenee Palace Hilton, a declarat ca unitatea detine aproximativ 200 de astfel de contracte cu firme precum Petrom, Coca-Cola sau Enel, care presupun gazduirea angajatilor acestor companii pe perioade care pot varia de la cateva luni la peste un an.

Firmele care incheie astfel de contracte cu unitatile hoteliere sunt cele care au in structura lor multi expati sau care relocheaza multi angajati pentru a-i aduce la conducerea operatiunilor in Bucuresti.

In 2006 hotelul Hilton a inregistrat o cifra de afaceri de 20,2 milioane EUR si un profit net de 7,5 milioane EUR. Pentru acest an Friedrich Niemann estimeaza o crestere de 10% a cifrei de afaceri, bazata in special pe dezvoltarea turismului de afaceri, in timp ce marja de profit se va mentine la un nivel similar cu cel inregistrat anul trecut. Cifra de afaceri se compune in proportie de 56% din inchirierea de camere, 38% din segmentul de food & beverages, unde jumatate din incasari se inregistreaza pe segmentul de evenimente iar restul din servicii cum ar fi sauna sau alte servicii. Din veniturile obtinute din inchirierea camerelor, 75%-80% reprezinta incasari din turismul de afaceri.

Friedrich Niemann a declarat ca piata hoteliera din Bucuresti mai poate absorbi in continuare locuri de cazare, motiv pentru care deschiderea hotelului Radisson SAS, care va avea 430 camere, programata pentru toamna acestui an, nu va avea un impact negativ asupra afacerilor Hilton.

In ceea ce priveste transformarea Romaniei in destinatie turistica, dincolo de destinatie de afaceri, reprezentantul Hilton este de parere ca acest lucru nu este posibil fara eforturi semnificative de promovare a tarii.

Source: Ziarul Financiar