Reprezentantii din turism vor sa revigoreze turismul balnear

Pe data de 9 iulie, reprezentatii Ministerului Turismului, ai asociatiilor si patronatelor din turism au participat la o masa rotunda in care au dezbatut problemele turismului balnear si au incercat sa gaseasca solutii.

Nicu Radulescu, presedintele Organizatiei Patronale din Turismul Balnear, a declarat ca principala problema cu care se confrunta acest domeniu este infrastructura, atat la unitatile propriu-zise de agrement, cat si la infrastructura de transport, insa acest tip de turism are de suferit si din cauza lipsei de promovare.

Lipsa promovarii de catre institutiile care ofera acest tip de turism reprezinta a doua problema a turismului balnear, iar o a treia problema este cea a calificarii personalului, turismul balnear avand la dispozitie un personal imbatranit.

O a patra problema identificata se refera la diluarea conceptului de spa&wellness, care a fost preluat de foarte multe hoteluri, care nu insa au decat o sauna sau o piscina.

De asemenea, alaturi de toate aceste probleme, se adauga si lipsa promovarii turismului balnear chiar din partea autoritatilor, dar si lipsa unui program coerent de dezvoltare.

Corina Martin, presedintele Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism si Nicu Radulescu au declarat ca una dintre solutiile pe care intentioneaza sa o adopte pentru salvarea acestui domeniu este lansarea unui program similar Litoralului pentru toti, dar numai pentru segmentul balnear.

Totodata, se va semna un parteneriat intre asociatiile de promovare a turismului si patronate pentru promovarea turismului balnear.

In luna octombrie a acestui an, va aparea pe piata un ghid medical balnear, care va cuprinde toate unitatile balneo din tara, precum si recomandarile pentru tratament.

Source: Adevarul