Reorganizarea Portului Tulcea ar putea afecta turismul din Delta Dunarii

Activitatea operatorilor din turism din Delta Dunarii ar putea fi grav afectata, pe o perioada lunga de timp, de procedura de reorganizare a portului Tulcea, decisa de Ministerul Transporturilor, fara consultarea reprezentantilor mediului privat din turismul din Delta, apreciaza patronatul din sector.
„In zilele urmatoare vom convoca o sedinta comuna a Asociatiei Patronatului in Turismul din Delta Dunarii si a Asociatiei Delta a Armatorilor si Operatorilor Portuari si Fluviali Tulcea in care vom prezenta cele discutate cu Administratia Porturilor Dunarii Maritime si vom solicita tragerea la raspundere a celor care au negociat in numele nostru cu Ministerul Transporturilor reorganizarea portului Tulcea si tarifele propuse de Administratia Porturilor Dunarii Maritime, fara sa tina cont de interesele operatorilor turistici si armatorilor din Delta Dunarii”, a declarat presedintele Asociatiei Patronatului in Turismul din Delta Dunarii, Daniel Ilusca.
Pe data de 18 februarie a avut loc o intalnire cu Consiliul de Administratie al Administratiei Porturilor Dunarii Maritime SA Galati la care au participat Federatia Asociatiilor de Promovare Turistica din Romania, Asociatia Litoral – Delta Dunarii, Asociatia Patronatului in Turismul din Delta Dunarii si Asociatia Delta a Armatorilor si Operatorilor Portuari si Fluviali Tulcea. Acestia au protestat fata de Ordinul Ministrului Transporturilor nr. 1192/2015 privind modul de organizare si exploatare a infrastructurii din portul Tulcea si tarifele aplicate de companie pentru utilizarea infrastructurii portuare de catre beneficiarii care au pontoane de acostare, ordin emis fara consultarea mediului organizational din Delta Dunarii.
La intalnire s-au discutat modul propus pentru incredintarea danelor portuare, criteriile prin care a fost stabilita organizarea acestor dane, precum si propunerile pentru caietul de sarcini, in vederea licitarii danelor portuare. 

Source: Economica