Raiffeisen Viena finanteaza cu 95,5 milioane de euro constructia Promenada Mall din Floreasca

Raiffeisen Bank International finanteaza cu 95,5 milioane de euro constructia centrului comercial Promenada Mall dezvoltat in zona Floreasca de compania Raiffeisen evolution (RE), de la care banca austriaca a preluat in noiembrie 2011 doua cladiri de birouri, inclusiv proiectul Sky Tower.

“Finantarea obtinuta de la Raiffeisen Bank International este de 95,5 milioane euro. Imprumutul acordat Floreasca City Center este destinat constructiei Promenada Mall. Am inceput constructia mall-ului in acest an, dupa obtinerea finantarii (in luna decembrie 2011, n.r.)”, au declarat agentiei MEDIAFAX reprezentantii dezvoltatorului, adaugand ca deschiderea centrului comercial a fost stabilita pentru ultimul trimestru din 2013.

Acestia au mentionat ca este prematur sa stabileasca valoarea totala a fondurilor necesare pentru dezvoltarea mall-ului, care va avea o suprafata inchiriabila de 35.000 de metri patrati. Centrul comercial va fi structurat pe patru niveluri, va avea peste 120 de magazine si 1.300 de locuri de parcare subterane.

Agentul exclusiv al proiectului este firma austriaca Krammer&Wagner, spatiile din mall fiind scoase la inchiriere inca din primavara anului 2010.

“Am realizat nivelul de inchiriere care sa ne permita obtinerea finantarii bancare”, au adaugat sursele citate.

Promenada Mall a fost anuntat de peste de patru ani, dar inceperea constructiei a fost amanata din cauza conditiilor de pe piata imobiliara si financiara.

RE detine un teren situat in apropierea statiei de metrou Aurel Vlaicu, pe care a proiectat constructia mall-ului si doua cladiri de birouri, dintre care Sky Tower, cu 36 de etaje.

Source: Flux Imobiliar