Investitie de 6 mil. EUR intr-un complex de servicii de turism si sanatate, in Satu Mare

Compania Solarex din Satu Mare a obtinut o finantare de peste 6 mil. EUR de la Eximbank pentru realizarea unui complex de servicii de turism si sanatate, care va utiliza apa geotermala din zona.

Totodata, proiectul beneficiaza si de o finantare nerambursabila in valoare de 5,5 mil. EUR in cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, Axa prioritara 5 – Dezvoltare durabila si promovarea turismului.

Lucrarile de constructie la proiectul Parc Acvatic Aquastar au fost demarate in luna iulie a anului trecut si sunt efectuate de catre compania constanteana Tehnoclima General Construct. Termenul de finalizare a lucrarilor este prevazut intr-un interval de 18 luni de la data atribuirii contractului, ca a fost in luna februarie 2011.

Investitia prevede realizarea unei cladiri cu 4 piscine interioare, cu o suprafata de 650 mp, care vor fi functionale si iarna, a 5 piscine exterioare cu o suprafata totala de 955 mp si a 7 tipuri de sauna, hidroterapie, kinetoterapie si electroterapie. Capacitatea parcului acvatic va fi de 1.700 de persoane/zi.

Suprafata totala a terenului pe care este dezvoltata aceasta investitie este de 12.500 mp. si ar putea crea 50-60 de locuri de munca.

Compania Solarex, care in 2010 a inregistrat o cifra de afaceri de circa 1,3 mil. RON, are ca actionarii pe Karoly Marton Nagy – 40%, Erzsebet Nagy – 40% si Noemi Baranyai – 20%. Totodata, actionarii companiei mai detin si agentia de turism Soralex Tours si hotelul Astoria din Satu Mare.

Source: 9AM