Publicatia britanica Sunday Times prezinta un articol despre Delta Dunarii

Pe 13 august publicatia britanica Sunday Times a editat un articol despre Delta Dunarii, sub forma unui jurnal de calatorie. In cadrul articolului au fost prezentate locatii de cazare, specii de cormorani, meniuri oferite in restaurantele din Delta si minunatele canale pe care se poate calatori sau pescui.

Totodata, articolul precizeaza ca, datorita imbunatatirii conditiilor de transport si construirii de hoteluri noi, companiile turistice din Europa occidentala incep sa priveasca Delta Dunarii ca pe o viitoare destinatie turistica.

Delta Dunarii face parte din patrimoniul UNESCO din 1991 si, potrivit datelor UNESCO, este un monument natural de o valoare universala incontestabila. Delta adaposteste peste 300 de specii de pasari, 160 de specii de pesti si specii rare de animale. In perioada 2007-2013, Romania trebuie sa investeasca 18 miliarde EUR in infrastructura de mediu, din care doar 4 miliarde EUR sunt asigurate din fonduri comunitare iar investitiile trebuie sa vizeze, printre altele, dezvoltarea durabila a Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii.
Source: Ziua