Proiectul Delta Antreprenor va forma si certifica 100 de persoane din localitatile Deltei Dunarii in domeniul turismului

Proiectul Delta Antreprenor isi propune sa dezvolte comunitati rurale din Delta Dunarii in care exista un grad mic de ocupare pe piata muncii, predominand activitatile casnice si agricultura de supravietuire care cu greu asigura minimul necesar, iar accesul la informare si formare este aproape inexistent.

Delta Dunarii cuprinde 30 de tipuri de ecosisteme care adapostesc peste 5.400 de specii de animale si plante si multe peisaje unice. Cu toate acestea, doar 2,1% din populatia activa din Delta Dunarii este angajata in turism. Desi potentialul este urias, oferta de servicii de calitate este extrem de redusa, in primul rand din cauza lipsei unei infrastructuri functionale, dar si datorita lipsei de personal calificat in unitatile existente.

Proiectul ii va consilia pe localnici prin intermediul unui Centru pentru Incluziune Profesionala in legatura cu oportunitatile oferite de piata locala a muncii si va contribui la dezvoltarea antreprenoriatului, prin incurajarea si consilierea initiativelor individuale si colective care se vor concretiza in cel putin 3 structuri de economie sociala, generatoare de noi locuri de munca.

De asemenea, vor fi formate si certificate pentru 100 de persoane in domeniul turismului.

Proiectul Delta Antreprenor se desfasoara in perioada februarie 2012-august 2013 si este implementat de K Consulting Management and Coordination in parteneriat cu Asociatia Vox Deltae si cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013, „Investeste in oameni!”.

Source: Amos News