Fratii Cristescu demareaza lucrarile la Optica Business Center, un proiect de 4 mil. euro

Fratii Cristescu, prezenti in Top 300 Capital, cu o avere estimata intre 410 si 440 milioane de euro, au inceput organizarea de licitatii pentru desemnarea constuctorului la Optica Business Center, un centru de birouri de 10.000 de metri patrati de birouri in Timisoara.

Valoarea totala a proiectului este de 4 milioane de euro, din care doua milioane sunt din fonduri europene, iar cealalta jumatate din fonduri proprii.

Investitiile actionarilor Bega Grup, Marius si Emil Cristescu, continua si pe vremuri de criza, “chiar daca investitiile le facem acum preponderent din fonduri proprii deoarece dobanzile solicitate de banci pentru credite sunt mult prea mari”, ne-a declarat Marius Cristescu.

Proiectul se ridica la o valoare de peste patru milioane de euro, din care cei doi frati au obtinut aprobare pentru finantare europeana nerambursabila de doua milioane de euro. Dupa cum spune Marius Cristescu, constructia va fi gata in vara anului viitor.

Centrul comercial Bega Shopping Center gazduieste primul supermarket din Timisoara. Cel de-a doua unitate Carrefour din orasul de pe Bega va fi deschisa tot intr-un centru detinut de cei doi frati.

Un milion de euro in centre SPA

Pe langa cele zece milioane de euro investite in ultimii trei ani in extinderea si modernizarea hotelului Timisoara de cinci stele, din acelasi oras, cei doi banateni au mai investit pe finalul lui 2011 si inceputul lui 2012, inca 600.000 de euro in centru SPA al acestui hotel. Centrul SPA va fi gata in iunie 2012. Hotelul a fost extins recent de la 140 la 220 de camere si detine cel mai mare centru de conferinte din Timisoara, de 1.500 de locuri.

Nici investitiile in vestitul Arsenal Park de la Orastie nu au fost uitate. Cei doi frati au investit aici 400.000 de euro in centrul SPA, care va fi gata in luna martie 2012.

Mentionam ca, ambele centre SPA sunt realizate prin investitii din fonduri proprii care totalizeaza un milion de euro, conform datelor comunicate de Marius Cristescu.

Marius si Emil Cristescu au impreuna o avere estimata in editie de anul trecut a Top 300 Capital la 410-440 milioane de euro si se pozitioneaza pe locul 12, in scadere fata de editia precedenta.

Source: Flux Imobiliar