Proiectul CultTour desfasoara primul eveniment din acest an la Avrig

Pe data de 2 februarie, primaria orasului Avrig, in calitate de lider al proiectului european CultTour – un proiect transnational dedicat valorizarii siturilor culturale si peisagistice din Europa – organizeaza la fosta resedinta de vara a baronului Samuel von Brukenthal – Sala Orangerie, primul eveniment al acestui an, inclus in cadrul proiectului.
Agenda evenimentului va include atelierul de lucru CultTour-identitate prin cultura, o conferinta de presa dedicata special acestui eveniment, precum si vernisarea expozitiei „Secvente de griuri si culoare” a pictorului Romeo Crisan Paraschivescu.
Orangeria resedintei de vara Brukenthal din Avrig detine, printre alte obiective de cultura, o splendida galerie de arta, ale carei simeze gazduiesc regulat expozitii valoroase.
CultTour este un proiect cultural european transnational INTERREG destinat reabilitarii si punerii in valoare a gradinilor si spatiilor verzi ca piloni in dezvoltarea turismului sustenabil. Proiectul a fost aprobat in conformitate cu Programul de Cooperare transnationala al Uniunii Europene pentru Europa de Est (SEE) si reuneste 6 state-membre UE si 3 observatori –  universitati de prestigiu ale Europei.
La nivel operativ, programul vizeaza definirea unei metodologii si a instrumentelor comune de viitoare strategii de conservare a patrimoniului cultural si peisagistic in siturile-pilot castigatoare ale proiectului orasul Avrig (Romania), Veliko-Tarnovo (Bulgaria), Bari (Italia) si Alexandropolos (Grecia).
Proiectul CultTour se deruleaza pe parcursul a 3 ani, 2013 fiind ultimul an de implementare a acestuia.

Source: Smart Financial