Proiecte finanatate din fonduri structurale in judetul Valcea

Administratia Parcului National Cozia a depus propuneri pentru finantarea unor proiecte in valoare de 4,5 milioane EUR, care vizeaza in principal Tara Lovistei, din fonduri structurale.

Un prim proiect de ecoturism se numeste Potecile florilor in paradisul Parcul National Cozia, din cadrul programului Intarirea parteneriatelor pentru conservarea naturii si ecoturism in Romania si are drept scop promovarea unor servicii si produse de ecoturism bazate pe conservarea si aprecierea naturii si traditiilor din localitatea Brezoi. Administratia Parcului National Cozia, Consiliul Judetean Valcea, Asociatia Pro-Turism Nedeea Valceana si Consiliul Local Brezoi vor colabora pentru imbunatatirea si promovarea serviciilor ecoturistice si conservarea naturii din Parcul National Cozia.

Administratia Parcului National Cozia intentioneaza sa infiinteze un Centru de Informare Turistica iar pe viitor va organiza caravane de fotografii cu imagini din aria naturala protejata si cu oferte ecoturistice din zona in localitatile Brezoi, Calimanesti si Ramnicu Valcea.

Incepand cu data de 15 septembrie, in cadrul acestui proiect, se vor organiza in localitatea Brezoi pe parcursul a trei luni cursuri de instruire pentru potentialii investitori in domeniul serviciilor de ecoturism.
Source: Curentul