Proiect de peste 1 mil. RON pentru promovarea turistica a Brailei

Primaria Braila va desfasura timp de 1 an proiectul “Braila – cultura, locuri, traditii si obiceiuri stravechi”, prin care se doreste promovarea obiectivelor turistice din zona.

Valoarea totala a proiectului este de 1.042.016,80 RON, din care 676.885,71 lei reprezinta valoarea eligibila nerambursabila din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, iar 15.926,72 lei cofinantarea eligibila de la bugetul local.

Proiectul va pune in valoare bisericile vechi, cladirile din centrul istoric al orasului, traditiile culinare si costumele populare dunarene, Balta Mica a Brailei, zonele protejate si zonele inundabile din judet, cu scopul de a atrage cat mai multi turisti.

Promovarea obiectivelor se va face si prin carti postale, serii de timbre, harti turistice, dar si prin cateva activitati care se vor desfasura pe parcursul a 5 zile, in luna iulie si care vor cuprinde o croaziera pe Dunare in Insula Mica, traseul bisericilor, o seara de gala pe strada Regala, in Gradina Publica sau in centrul vechi si un spectacol multietnic.

Source: Financiarul