Proiect de 65 mil. EUR in comuna Dor Marunt din Calarasi

Firma Petrochem Technologies din Constanta, impreuna cu Romsilva si Ministerul Mediului intentioneaza sa dezvolte un proiect in valoare de 65 mil. EUR in comuna Dor Marunt din Calarasi.
 
Complexul include amenajarea unui hipodrom national de trap si galop cu 20.000 de locuri, o pista pentru concursurile de sarituri, baze de antrenament si echitatie si o baza separata pentru echitatie in zona Ogoru-Dor Marunt.

Separat de amplasamentul propus pentru hipodrom, proiectul prevede un centru comercial, trei hoteluri in apropierea bazei de echitatie, parcare supraetajata, pista de biciclete pe o lungime de 30 km in jurul localitatii Dor Marunt si doua cladiri de birouri.

Firma detine 70 ha de teren extravilan si aproximativ 2.600 mp de teren intravilan in localitate, unde vor fi construite birourile si spatiile tehnice necesare primei faze a proiectului.

Petrochem Technologies intentioneaza sa dezvolte proiectul printr-un parteneriat public-privat, la care Romsilva sa participe cu herghelia Dor Marunt si terenul, aflate in proprietatea acesteia.

Source: Horeca Romania