Proiect de 6 mld. USD in Barcelona

Un complex de divertisment si cazinouri va fi construit la Barcelona, proiect prin care autoritatile Cataloniei spera sa relanseze economia puternic indatorata a regiunii autonome spaniole. Proiectul are o valoare de 6 mld. USD.
Proiectul Barcelona World, care va include hoteluri de lux si parcuri tematice va reflecta cultura Braziliei, Rusiei, Indiei, Chinei, Statelor Unite si Europei si va fi finantat in mare parte prin investitii private. Acest proiect va crea 20.000 de locuri de munca la deschiderea prevazuta in 2016.
In luna iulie a acestui an, Spania a fost vizitata de aprocimativ 8 milioane de turisti, numar record pentru aceasta luna si cu 4% peste cel din aceeasi perioada a anului 2011. Locurile de munca din turism reprezinta 11% din totalul fortei de munca din Spania.
Cel mai mare investitor la Barcelona World va fi grupul Veremonte, al carui actionar principal este un magnat imobiliar, Enrique Banuelos.
Divizia de investitii a CaixaBank a confirmat planul de a vinde terenul necesar constructiei complexului din apropierea Barcelonei, pe malul Marii Mediterane.

Source: InCont.ro