Privatizarea complexului Panoramic-Belvedere ar putea avea loc la sfarsitul acestui an

Ministrul pentru IMM-uri, Comert, Turism si Profesii Liberale, Ovidiu Silaghi, a declarat ca problemele legate de structura de rezistenta a complexului Panoramic-Belvedere din statiunea Olimp nu permit ridicarea standardului de clasificare la 4 stele, astfel ca nici un investitor nu este interesat de preluarea acestuia.

Surse din cadrul Agentiei pentru Valorificarea Activelor Statului, AVAS, care a preluat complexul de la RAAPPS la sfarsitul anului trecut, au declarat ca privatizarea ar putea avea loc cel mai devreme la sfarsitul acestui an, deoarece rezolvarea situatiei financiare a societatii necesita timp. La momentul preluarii de catre AVAS, complexul Panoramic-Belvedere avea datorii in valoare de 1 milion EUR catre diferiti furnizori si bugetul statului.

Dragos Anastasiu, presedintele Asociatei Nationale a Agentiilor de Turism, ANAT, a declarat ca cei mai mari tour-operatori romani intentioneaza sa se asocieze pentru a participa la licitatia de cumparare a complexului si ca, in cazul in care tour-operatorii vor reusi sa cumpere complexul, acesta va fi operat in regimul all inclusive.

Presedintele ANAT considera ca, pentru obtinerii clasificarii la 4 stele, nu este obligatorie spargerea peretilor, suprafata camerelor putand fi extinsa si prin reducerea dimensiunilor balcoanelor, care sunt foarte mari.

Source: Daily Business