Primul DoubleTree by Hilton pe piata din Romania

Lantul hotelier Hilton va afilia in Romania a treia unitate la Oradea sub brandul DoubleTree by Hilton, folosit de hotelurile clasificate la 4 si 5 stele. Hotelul din Oradea va fi primul care va aduce acest brand in Romania.

Hotelul, aflat in proprietatea companiei Calipso SA din Oradea, va avea o capacitate de 147 de camere si, potrivit raportului transmis catre CNVM/BVB in 28 octombrie 2009, va fi operat sub contract de management.

Rodica Clodnitchi, manager de portofoliu in cadrul SIF Banat-Crisana, a declarat ca societatea de investitii financiare a investit pana in prezent 10 milioane EUR in constructia hotelului, care va fi deschis in luna septembrie 2010.

Reprezentantii companiei anuntau initial ca hotelul va avea 5 stele, insa nu au confirmat daca aceasta clasificare ramane valabila.

Adela Cristea, directorul de dezvoltare al Hilton pentru Europa & Africa a declarat: „Nu putem sa dezvaluim negocierile pe care le purtam decat dupa ce se semneaza contractele. Vom avea o conferinta de presa in curand”.

Proprietarii hotelului sunt asistati in procesul de dezvoltare si afiliere de Fivestar Hospitality. Partea legala a negocierilor a fost asigurata de casa de avocatura Musat & Asociatii.

Hilton mai este prezent pe piata hoteliera din Romania prin hotelul Athenee Palace Hilton si Hilton Sibiu.

Source: Fivestar Hospitality