Primaria Capitalei aloca 500.000 RON lunar pentru dezvoltarea turistica a Bucurestiului

Primaria Capitalei prin intermediul cosilierilor generali, a decis alocarea a 500.000 RON lunar pentru studiile unor proiecte pentru dezvoltarea turistica a Capitalei, care includ Welcome Center, autostrada verde, weekend bucurestean si porti deschise la Palatul Parlamentului.
Banii vor fi alocati, potrivit hotararii, Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului in Bucuresti – Bucharest Convention & Visitors Bureau. 
Printre proiectele propuse se regasesc programe cu tematici precum distractie, sport, evenimente, cumparaturi, istorie si cultura. Totodata, se propune realizarea unei autostrazi verzi care sa uneasca principalele parcuri bucurestene sau a unui Welcome Center care sa fie amplasat la intrarile in Bucuresti si in aeroport.
Printr-un alt proiect, intitulat "Weekend bucurestean", "se doreste revitalizarea obiectivului Calea Victoriei, dar si crearea unei zone turistice de tip punte" intre zonele Amzei – Romana si Centrul istoric.
In ceea ce priveste proiectul "Porti deschise la Palatul Parlamentului", se are in vedere amenajarea peisagistica a spatiului verde din fata Parlamentului, dar si amenajarea unui muzeu al comunismului in interiorul cladirii, precum si a unui magazin de suveniruri din perioada comunista.
Asociatiei pentru Promovarea si Dezvoltarea Turismului in Bucuresti are un buget multianual de 8,55 mil. RON care va fi distribuit lunar pe masura ce studiile de fezabilitate ale proiectelor vor fi realizate, se mai arata in proiectul de hotarare adoptat joi.

Source: Mediafax