Peste 26.000 de romani au vizitat Dubaiul in 2012

In 2012, peste 26.000 de romani au calatorit in Dubai, de doua ori mai multi decat in 2011, si au cheltuit peste 40 mil. EUR. Cresterea numarului de vizitatori romani in Dubai se poate explica prin ieftinirea tarifelor de cazare, simplificarea procedurii de obtinere a vizelor si prin introducerea unei noi linii aeriene, a declarat Mircea Vladu, directorul executiv al Prestige Tours, touroperatorul grupului Happy Tour.
Cheltuiala medie a unui turist roman, care include drumul si cazarea, este aproximativ 800 EUR, la care se adauga inca 500-1.000 EUR pe mancare, suveniruri si diverse cumparaturi. Durata medie a sejurului este de sapte zile.
Nicolae Demetriade, presedintele agentiei World Travel, care reprezinta in Romania companiile aeriene Emirates Airlines si flydubai a declarat ca in 2011 s-au inregistrat circa 12.500 de pasageri pe cursele care au zburat din Romania spre Dubai, iar anul trecut au calatorit mai mult de 26.000 de pasageri pe aceasta destinatie.
O categorie speciala o reprezinta turistii care calatoresc pentru shopping in perioada reducerilor, in special in primul sezon de reduceri, respectiv lunile ianuarie si februarie.
Nicolae Demetriade a precizat ca programul de dezvoltare a zonei este foarte ambitios si ofera perspective de crestere exponentiala a numarului de vizitatori in Dubai, unde urmeaza sa se construiasca proiecte importante, printre care un parc tematic de distractii, cel mai mare centru comercial din lume, Mall of the World, care va include si 100 de hoteluri, replica exacta a Taj Mahal-ului, un parc care va depasi in suprafata cu 30% Hyde Park din Londra si o zona cu galerii de arta care sa primeasca 6 milioane de turisti pe an.

Source: Daily Business