La Abu Dhabi va fi construita o replica a muzeului Louvre

Firma de constructii Arabtec cu sediul in Dubai, a anuntat ca a castigat un contract in valoare de aproximativ 216 mil. EUR, pentru ridicarea unei replici a muzeului parizian Louvre. Potrivit reprezentantilor firmei, constructia va demara cat mai curand si va fi finalizata in 2015.
Proiectat de arhitecul francez Jean Nouvel, muzeul va fi alcatuit dintr-o serie de pavilioane, piatete si alei, ce se vor intinde pe 24.000 mp, dintre care 8.000 mp vor fi dedicati expozitiilor propriu-zise.
La finalizare, muzeul, amplasat pe Insula Saadiyat din Abu Dhabi, va avea forma unui dom cu acoperisul perforat, ce va pluti deasupra apei.
Pentru ca replica sa semene cat mai mult cu institutul cultural original, angajatii companiei arabe vor primi indrumari de la staff-ul muzeului din Franta. Pentru a folosi numele Louvre pentru urmatorii 30 de ani, arabii au platit peste 430 mil. EUR.
Muzeul va gazdui opere de arta din intreaga lume, inclusiv piese imprumutate de la originalul Louvre, Centrul Georges Pompidou, Muzeul D`Orsay si Palatul Versailles.
Muzeul reprezinta insa doar o parte din proiectul Insulei Saadiyat, ce si-a propus sa devina sediul cultural si artistic al lumii. Insula va numara, printre altele, si un muzeu de arta moderna, unul de istorie nationala, opere, teatre, dar si un muzeu dedicat marinei.

Source: InCont.ro