Peste 167.000 de turisti au petrecut Revelionul in statiunile din Romania

Potrivit Federatiei Patronatelor din Turismul Romanesc, FPTR, peste 167.000 de turisti au petrecut noaptea dintre ani in statiunile din tara, cu 5,5% mai mult decat in anul precedent. Acestia au cheltuit circa 37 mil. EUR, in crestere cu 11%, comparativ cu Revelionul anterior.
 
58.000 de turisti au preferat sa-si petreaca noaptea de Revelion la pensiuni, cu 5,5% mai mult fata de anul trecut. Datorita pachetelor consistente de servicii, in acest segment s-au inregistrat cele mai lungi sejururi, de pana la 5 nopti.
 
Peste 28.000 de romani au ales sa petreaca sarbatorile de iarna in statiunile balneare, in scadere cu 3,4%, fata de anul trecut.
De asemenea, o scadere s-a inregistrat si in zonele montane, unde 36.000 de persoane au optat sa-si petreaca vacanta de Revelion la munte, cu 5,5% mai putin fata de anul trecut.
 
Peste 36.000 de persoane au ales sa petreaca in hotelurile din marile orase ale Romaniei, in crestere cu aproximativ 3% fata de anul anterior.
Cresteri s-au inregistrat in Delta Dunarii, dar si pe Litoral, numarul turistilor din aceste destinatii fiind, totusi, foarte mic.
 
In ceea ce priveste tarifele percepute in perioada sarbatorilor, se constata ca acestea au crescut fata de 2017 cu o medie de 5%. Astfel, romanii au cheltuit peste 172 mil. RON pentru achizitionarea pachetelor de Revelion in tara, in crestere cu 11% fata de anul anterior.
Cele mai cautate zone au fost Valea Prahovei, Poiana Brasov, Paltinis, Ranca, Straja, Calimanesti, Felix si zonele traditionale rurale Bran-Moieciu, Maramures, Bucovina.
Numarul celor care au petrecut sarbatorile de iarna in afara tarii a crescut cu aproximativ 8% fata de anul 2016, ajungand la circa 11.000, acestia cheltuind cu 13% mai mult fata de anul trecut. Cei mai multi si-au cumparat pachete pentru destinatii de schi si sporturi de iarna in Austria, Franta, Italia si Bulgaria.

Source: Capital

EN RO