Eximtur crestere de circa 15% a vanzarilor in 2017

In 2017, agentia de turism Eximtur a inregistrat vanzari de peste 55 mil. EUR, in crestere cu circa 15% fata de anul anterior. Cresterea s-a datorat in principal diviziei Eximtur Business, care prin serviciile aferente calatoriilor cu scop de afaceri si organizarea de evenimente, a generat peste 60% din totalul vanzarilor companiei.

Germania si Marea Britanie au fost in topul destinatiilor externe de business travel.

Peste 95.000 de turisti au optat pentru destinatii autohtone in 2017, in crestere cu peste 20% fata de anul anterior, vanzarile de vacante in statiuni balneare, montane si in Delta Dunarii cunoscand cea mai dinamica crestere, de peste 50%, cu un volum de vanzari de peste 6 mil. EUR.

In ceea ce priveste litoralul romanesc, Eximtur a inregistrat vanzari de peste 10 mil. EUR, in crestere cu 11% fata de 2016.

Grecia si Turcia au ramas principalele destinatii externe cerute in 2017, iar Cipru a fost cea mai dinamica destinatie de litoral extern, sustinuta de zborurile companiilor aeriene nou introduse catre aceasta destinatie, din Bucuresti si Cluj-Napoca.

Un alt factor important care a contribuit la cresterea volumului de vanzari al Eximtur a fost achizitia de servicii de turism cu vouchere de vacanta. Un procentaj de 10% din totalul vanzarilor pentru destinatii interne, circa 1,6 mil. EUR, au fost achitate prin vouchere de vacanta.
Source: Profit