Personalul din turism instruit printr-un proiect Phare

Peste 450 de persoane care isi desfasoara activitatea in domeniul turistic in judetele Covasna, Brasov si Harghita vor fi instruite si certificate profesional in acest an, in cadrul proiectului „Calificarea salariatilor pentru asigurarea cresterii calitatii si competitivitatii serviciilor din sectorul ospitalitatii si turismului – CaSco” care este finantat printr-un proiect Phare 2006.

Durata proiectului este de 12 luni, iar costul total se ridica la circa 150.000 EUR, din care aproximativ 120.000 EUR, reprezentand 80% din costul total al proiectului, reprezinta finantare nerambursabila.

Proiectul vizeaza dezvoltarea si certificarea competentelor profesionale specifice ocupatiilor din turism pentru 440 angajati si dezvoltarea abilitatilor de conducere si organizare a locului de munca pentru 15 persoane de conducere la nivel mediu prin formarea profesionala a competentelor comune managementului.

Pentru implementarea activitatilor proiectului a fost incheiat un parteneriat intre compania Brahms International Brasov si 3 operatori turistici, cei mai reprezentativi in domeniul ospitalitatii din judetul in care activeaza, respectiv Aro Palace SA, Turism Covasna SA si Asociatia de Turism Baile Tusnad.

Proiectul va fi implementat in localitatile Brasov, Poiana Brasov, Fagaras, Rupea, Covasna, Baile Tusnad si alte localitati limitrofe acestora.

Source: Daily Business