Perla Majestic Group continua proiectele de investitii pe litoral

Perla Majestic Group, PMG, detine investitii in sectorul hotelier pe litoral, in Bucuresti si in provincie.

Pe litoral, compania opereaza hotelurile Majestic Mamaia de 4 stele, Majestic Jupiter de 3 stele, care in prezent se afla in proces de amenajare, Perla de 3 stele si Majestic Olimp de 3 stele, totalizand peste 2.000 de locuri de cazare in hoteluri, in aproximativ 1.000 camere si apartamente.

Presedintele companiei hoteliere Perla Majestic Group, Mohammad Murad, a declarat ca in acest an PMG a investit in renovarea fiecarui hotel de pe litoral aflat in portofoliul companiei, aproximativ 90.000 EUR iar investitia medie anuala ar putea ajunge la 360.000 EUR pentru renovari si amenajari strict necesare.

Potrivit declaratiilor companiei, in 2006 veniturile generate de hotelurile de pe litoral nu au depasit 3 milioane EUR.

In afara celor 4 hoteluri de pe litoralul Marii Negre, PMG mai detine 10 proiecte de complexuri de apartamente, totalizand aproximativ 1.000 locuinte, dintre care aproximativ 50% se afla in faza de finisare. Potrivit estimarilor efectuate de Ziarul Financiar, investitia totala in complexurile de apartamente ar putea ajunge la finalizare la suma de 100 milioane EUR.

Compania mai detine complexul de apartamente de vacanta Coral Beach, finalizat in 2003 si Summer Land, finalizat in 2005 iar in acest an va finaliza complexul Summer Land II, care opereaza 400 de apartamente. Mohammad Murad a precizat ca intentioneaza sa vanda aceste apartamente dupa ce vor fi terminate si nu exclude nici posibilitatea de a le vinde unui dezvoltator care sa administreze intregul complex, dar nici pe aceea de a le vinde pe fiecare in parte. Compania a fost deja contactata de doua fonduri de investitii care s-au aratat interesate de complex. Preturile apartamentelor din complexul Summer Land II variaza intre 900 si 1.200 EUR/mp iar investitia s-a ridicat la aproximativ 12 milioane EUR si a fost finantata de Piraeus Bank si din surse private. Apartamentele, care sunt destul de mici de 60, 80 sau 100 mp, se adreseaza in special cumparatorilor bucuresteni care vor sa detina o casa de vacanta pe litoral.

In anul 2004, compania a anuntat ca va demara o investitie, evaluata la acea vreme la aproximativ 10-12 milioane EUR, intr-un complex hotelier de patru unitati, in statiunea Navodari, care urma sa poarte numele Europa. Reprezentantii companiei au declarat ca in prezent proiectul stagneaza deoarece piata a oferit alte oportunitati.

Mohammad Murad, considera ca afacerile cu hoteluri pe litoral implica investitii anuale substantiale care sunt greu de recuperat in sezonul scurt de pe litoralul romanesc.

Printre diversele probleme cu care se confrunta hotelierii de pe litoral se numara si insuficienta investitiilor in infrastructura, lipsa fortei calificate de munca sau lipsa unei convergente intre interesele urmarite de investitori si cele ale autoritatilor locale. Insa una dintre cele mai grave probleme ale turismului romanesc in general este imaginea proasta pe care o are in strainatate, a precizat Mohammad Murad.

Ar fi fost bine ca pe litoralul romanesc sa fie prezente brand-uri internationale precum Sheraton, Hilton sau Kempinski insa faptul ca se lasa asteptate inseamna ca litoralul romanesc nu a atins inca potentialul de care au nevoie aceste hoteluri, a declarat presedintele PMG.

Cele mai recente investitii hoteliere ale companiei se regasesc in Bucuresti, hotelul de 4 stele Phoenicia si un nou proiect de hotel in zona Otopeni, al carui termen de finalizare este luna martie a anului viitor.

Perla Majestic Group face parte din Spring Time Holding iar alaturi de acestea omul de afaceri Mohammad Murad mai controleaza compania de contructii Triumf Construct, lantul de restaurante Spring Time si fabrica de conserve Mandy.
Source: Ziarul Financiar