Pentru acest an Tarom estimeaza o cifra de afaceri de 300 milioane USD

Pentru acest an compania aeriana Tarom estimeaza un profit brut de 7 milioane USD, dublu fata de 2006, la o crestere a cifrei de afaceri de 4%. In 2007 Tarom estimeaza ca va atinge o cifra de afaceri de 300 milioane USD, in conditiile in care anul trecut a inregistrat o cifra de afaceri estimativa de 290 milioane USD.

Conform datelor financiare preliminare, in 2006 Tarom nu a atins cifra de afaceri estimata de 300 milioane USD. Cresterea cifrei de afaceri a fost in 2006 de aproximativ 1% iar profitul brut s-a dublat, la 3 milioane USD de la 1,4 milioane USD cat era in 2005.

In acest an cresterea profitului ar putea fi generata de cresterea numarului de pasageri cu aproximativ 7%, pana la 1,4 milioane de pasageri si de trecerea la e-ticketing, bilete pe care cumparatorul le achizitioneaza online, prezentand-se la aeroport doar cu un cod numeric obtinut in urma comenzii online.

Pana in prezent, doar 4% dintre biletele vandute de Tarom sunt bilete electronice, existand posibilitatea de emitere a acestor tipuri de bilete pe toate rutele interne si pentru cateva destinatii externe precum Budapesta, Tel Aviv, Chisinau, Atena, Istanbul, Bruxelles si Paris.

Gabriel Dumitrescu, directorul general al Tarom a luat in calcul ieftinirea biletelor din cauza amenintarii companiilor low-cost si, totodata, se vor introduce mai multe oferte promotionale.

In 2006 Tarom a transportat in medie cu 8% mai multi pasageri, conform datelor furnizate de Association of European Airlines iar gradul de ocupare a crescut cu 1%, la 62%.

Cursele care au inregistrat un grad de ocupare ridicat sunt cele care opereaza spre destinatii precum Cluj, Timisoara, Madrid, Tel-Aviv, Londra, Barcelona sau Paris.

Pe cursele interne exista posibilitatea ca Tarom sa renunte la destinatiile Suceava, Satu-Mare si Baia Mare deoarece nu sunt profitabile.

La sfarsitul lunii februarie compania Tarom va organiza o licitatie pentru alegerea unui consultant international deoarece intentioneaza sa isi dezvolte o imagine globala cu privire la evolutia domeniului aviatiei in Europa si trebuie sa se informeze cu privire la tendintele din industrie, pentru a putea fi pregatiti sa reactioneze mai rapid, a declarat Gabriel Dumitrescu.

Totodata, Tarom se va afilia la una dintre cele doua mari aliante din industria aeronautica Star Alliance sau Sky Team.

Actionarii Tarom sunt statul roman, prin Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului, MTCT cu 95%, Aeroportul Henri Coanda cu 2,58%, ROMATSA cu 2,18%, Fondul de Investitii Financiare Private Muntenia cu 0,15% si Autoritatea Aeronautica Civila Romana cu 0,09%.
Source: Cotidianul