Proprietarul Delta Nature Resort va construi un complex hotelier de 5 stele in statiunea Borsec

Omul de afaceri indian Diwaker Singh, proprietarul Delta Nature Resort, intentioneaza sa dezvolte un complex asemanator in statiunea Borsec din Harghita, unde a achizitionat deja 1 ha de teren, hotelul Speranta si cateva vile din cele 70 care alcatuiau statiunea.

Complexul din statiunea Borsec va putea fi denumit Borsec Resort si va fi afiliat brand-ului Heritage Hotels & Resorts. Complexul va detine spa, terenuri de sport si aproximativ 120 de locuri de cazare. Proiectul, care se afla in faza de finalizare, ar putea fi demarat in cursul acestui an iar investitia este estimata de Diwaker Singh la aproximativ 10 milioane EUR.

Complexul Delta Nature Resort este rezultatul unei investitii greenfield de 6 milioane GBP, fiind operativ din luna mai 2005. In 2006 a depasit veniturile estimate la 1 milion GBP. In prezent complexul este inchis pentru lucrari de renovare si modernizare, constand in constructia unui centru spa, a unor terenuri de tenis, a unei piste pentru elicoptere si a unui loc de joaca pentru copii, a declarat Virgil Munteanu, directorul executiv al Delta Nature Resort.

Singurele hoteluri de 5 stele situate in zone turistice care se axeaza in principal pe activitati turistice sunt hotelurile Mamaia si Rex din statiunea Mamaia, Delta Nature Resort din Delta Dunarii si hotelul Aro Palace din Brasov.

Alte proiecte existente la nivel de 5 stele sunt cel al SIF Transilvania pentru Oradea si cel al familiei Adamescu pentru Poiana Brasov.

Directorul executiv al SIF Transilvania, Florian Firu, a declarat ca in 2008 va fi lansata o investitie de peste 20 milioane EUR pentru dezvoltarea unui complex hotelier de 5 stele pe un teren de langa strandul din Oradea. In acest an, SIF Transilvania va investi aproximativ 19 milioane EUR in renovarea totala a hotelului Lotus de la Baile Felix si intr-o zona de agrement situata pe 3 ha, aferenta hotelului International din Baile Felix. Zona de piscine, spa-ul si restaurantele vor fi clasificate la 4 stele iar hotelul va ramane la nivel de 3 stele, a declarat Florian Firu, care a precizat ca in prezent negociaza afilierea hotelului la un lant hotelier.

Familia Adamescu intentioneaza sa construiasca un lant de hoteluri de lux, dupa ce a achizitionat in vara trecuta hotelul Rex din statiunea Mamaia pentru 10 milioane EUR. Pentru urmatorul sezon este prevazuta deschiderea unui centru spa, a unui cazino si a 3 restaurante – fusion, asiatic si mediteranean, investitia ridicandu-se la 1 milion EUR. Carmen Adamescu a declarat ca in urmatorii 2 ani vor fi investite aproximativ 5 milioane EUR, recuperarea investitiei urmand sa fie realizata in 7 ani.
Source: Business Magazin