Pentru acest an MyAir estimeaza ca isi va dubla numarul de pasageri

Operatorul aerian low-cost MyAir estimeaza ca in acest an isi va dubla numarul de pasageri, datorita cresterii numarului de curse catre Italia si datorita introducerii de zboruri din Bucuresti catre destinatii din Spania si Franta, a declarat Antonio Iervolino, reprezentantul MyAir in Romania. In 2006 MyAir a transportat 220.000 de pasageri pe ruta Romania-Italia.

In perioada ianuarie-februarie a acestui an traficul pe cursele in si dinspre Romania a crescut cu 70% fata de acelasi interval din 2006, inregistrandu-se si o crestere de 10% a numarului de pasageri dupa integrarea in Uniunea Europeana.

In prezent, compania opereaza 31 de curse pe saptamana spre orase din Italia, urmand ca pana la sfarsitul acestui an numarul de curse sa depaseasca 60. Din data de 15 martie compania a introdus 3 curse saptamanale catre Bari iar din luna iunie va mai introduce trei destinatii noi, Barcelona, Paris si Ibiza.

In afara de MyAir, pe destinatia Barcelona mai opereaza din Bucuresti companiile low-cost Blue Air si Wizz Air, spre Paris mai opereaza Blue Air iar spre destinatii din Italia opereaza Blue Air, Sky Europe si Wizz Air.

MyAir detine un grad de ocupare mediu de peste 75% iar printre destinatiile cu cel mai mare grad de ocupare se afla Milano Orio Al Serio cu 79%, Catania cu 76% si Milano Malpensa cu 73%.
Source: Ziarul Financiar