Pentru 2007 Eurolines estimeaza o cifra de afaceri de 30 milioane EUR

Pentru acest an grupul Eurolines, care cuprinde aproximativ 16 firme cu activitati diverse estimeaza ca va inregistra o cifra de afaceri de 30 milioane EUR, in crestere cu 20% fata de 2006. Anul trecut Eurolines a inregistrat o cifra de afaceri de 25 milioane EUR, sub nivelul estimat de 27 milioane EUR.

Chiar daca targetul companiei nu a fost atins, principalele activitati ale Eurolines, transportul rutier de persoane si ticketingul, au inregistrat cresteri. Vanzarea de bilete de avion a inregistrat o crestere de 50% iar pe acest segment compania a inregistrat o cifra de afaceri de 6,3 milioane EUR. Transportul rutier de persoane a contribuit in 2006 cu 48% la cifra de afaceri a companiei. Dragos Anastasiu, general manager si unul dintre actionarii grupului Eurolines, a declarat ca in 2006 pe rutele internationale au fost transportati 130.000 de pasageri, in crestere cu 24% fata de 2005 iar gradul mediu de ocupare al autocarelor a fost de 75%, in crestere cu 1,5% fata de 2005.

Pentru acest an compania estimeaza ca va inregistra cresteri de 26% a numarului de pasageri pe segmentul de transport rutier de persoane si o crestere de 40% a vanzarilor pe segmentul de ticketing.

Pe segmentul de vanzare a pachetelor turistice s-a inregistrat in 2006 o cifra de afaceri de 4,5 milioane EUR.

In prezent Eurolines dispune de o retea de 78 de destinatii operate cu autocare proprii si ofera spre vanzare 400 de destinatii europene, prin colaborarea cu parteneri externi iar in acest an vor fi introduse si curse noi spre Italia, Spania, Bulgaria si Polonia.

In acest an investitiile grupului se vor ridica la aproximativ 5 milioane EUR, principalele investitii fiind in flota, tehnologie si resurse umane. Grupul este format din aproximativ 16 firme cu activitati diverse-agentie de turism, transport de persoane, leasing auto, taximetrie sau agentie imobiliara.
Source: Ziarul Financiar