Pensiunile din reteaua ANTREC vor folosi noi criterii de clasificare

Noile criterii de clasificare a pensiunilor rurale au fost adoptate in acest an de catre Federatia Europeana de Turism Rural, EUROGITES si vor fi implementate in 22 de state europene.

Noua clasificare va fi adoptata incepand cu anul 2006 si va fi obligatorie pentru pensiunile care fac parte din reteaua ANTREC. Noile conditii vor completa sistemul actual, care clasifica pensiunile in functie de numarul de margarete iar principalul avantaj al turistului va fi o mai buna informare asupra conditiilor pe care le ofera pensiunea, prin faptul ca aceasta va avea si sigla EUROGITES – asociatie care reuneste 400.000 de pensiuni.

Noile categorii vor fi pensiuni de familie – cele cu pana la 5 camere, de grup – cu peste 5 camere, agroturistice – proprietarii acestora trebuie detina gospodarie si sa ofere turistilor produse alimentare naturale, ecologice, de productie proprie sau de la alte ferme din sat, inedite – ofera ceva deosebit fata de cele din restul tarii, de pescuit, vanatoare, schi sau podgorii. ANTREC a identificat pentru pensiunile de familie sau de grup zonele Bran, Moieciu, Bucovina iar pentru cele de pescuit, vanatoare, podgorii, pe cele din Vrancea si Neamt. Pensiunile vor fi obligate sa afiseze tarifele practicate, sa ofere vizitatorilor mape cu informatii despre zona si in functie de specificul zonei sa promoveze activitati traditionale.
Source: Cotidianul