Pe litoral se dezvolta investitiile in apartamente de vacanta

Presedintele filialei Constanta a Uniunii Nationale Imobiliare, UNIM, Ioan Ududec, a precizat ca cele mai bune afaceri imobiliare in zonele din apropierea Marii Negre sunt investitiile in construirea de apartamente private.

Cele mai multe investitii sunt atrase de statiunea Mamaia. Un proiect recent lansat este Tomis Plus, un cartier cu 500 de locuri de cazare in vile, desfasurat pe o suprafata de 2 ha, care va fi finalizat in 2008. In zona lacului Mamaia, firma Coral a construit blocuri de patru etaje cu apartamente destinate in exclusivitate sezonului estival, nefiind dotate cu sistem de incalzire, la preturi de aproximativ 1.200 EUR/mp fara TVA. Firma Well Grup a construit, in cadrul complexului Orion din zona Faleza Nord, un bloc de zece etaje cu 55 de apartamente la pretul de 1.200 EUR/mp fara TVA, o parte din apartamente fiind deja achizitionate.

Compania Well Grup desfasoara alte trei investitii in apartamente de vacanta in statiunile Neptun si Olimp. In statiunea Olimp sunt construite Cronos Residence Hotel si Zeus Residence Hotel, care detin fiecare cate 16 etaje iar preturile de vanzare sunt de aproximativ 1.000 EUR/mp fara TVA iar in Neptun se construieste al treilea bloc, Odysseus Residence Hotel.

In Mangalia, in vecinatate podului care traverseaza lacul Limanu, se va construi un microcartier de vile care se va intinde pe o suprafata de 1,2 ha.
Source: Adevarul