Guvernul va aloca 325 milioane EUR pentru dezvoltarea turismului din Romania in urmatorii trei ani

In urmatorii trei ani prin intermediul Autoritatii Nationale de Turism, ANT, Guvernul va aloca peste 325 milioane EUR pentru dezvoltarea turismului din Romania. Vicepresedintele ANT, Livia Sima, a precizat ca finantarea va fi acordata in perioada 2006-2008 pentru cinci programe de dezvoltare a turismului promovate de ANT.

90 milioane EUR vor fi alocati pentru dezvoltarea statiunilor balneare, 30 milioane EUR pentru dezvoltarea infrastructurii turistice din zona montana inalta, 60 milioane EUR pentru dezvoltarea turistica a Deltei Dunarii si a statiunilor de la Marea Neagra, 130 milioane EUR pentru dezvoltarea domeniului schiabil si 15 milioane EUR pentru programul Sibiu – capitala culturala europeana.

Potrivit declaratiei vicepresedintelui ANT, in paralel, in acest an vor fi alocate aproximativ 7 milioane EUR iar printre facilitatile oferite operatorilor din turism se numara si posibilitatea de a beneficia gratuit de un stand la toate targurile importante de turism din tara si strainatate.
Source: Gardianul