Paris: cel mai admirat oras din lume

Parisul a fost desemnat cel mai admirat oras din lume, in urma unui studiu realizat pe baza raspunsurilor date in functie de sase criterii, printre care notorietatea, localizarea si cultura.
Analistii de la Anholt-GkK City Brands Index au realizat peste 5.100 de interviuri in intreaga lume. Locuitori din 50 de orase din China, India, Coreea de Sud, Australia, Statele Unite, Brazilia, Rusia, Franta, Germania si Marea Britanie au raspuns la un chestionar pentru alegerea celui mai admirat oras din 50 de metropole, in functie de sase criterii: notorietatea internationala, locul (transporturi, localizare), cultura, conditii (locuire si dotari publice), locuitori (convivialitate, siguranta si diversitate culturala), potential educational si economic.
Rezultatul, publicat la 20 ianuarie 2016, a fost ca Ora?ul Luminilor s-a clasat pe primul loc, detronand Londra. In precedentul clasament realizat in 2013, Parisul ocupa pozi?ia a treia.
Studiul — ale carui rezultate sunt publicate din 2 in 2 ani — a fost efectuat in luna septembrie 2015, cu putin timp inainte de atentatele din 13 noiembrie, dar la cateva luni dupa cele din ianuarie.
Clasamentul celor mai admirate 10 orase din lume, realizat de Anholt-GfK City Brands Index, cuprinde in ordine orasele Paris, Londra, New York, Sydney, Los Angeles, Roma, Berlin, Amsterdam, Melbourne si Washington DC.

Source: Agerpres