Palatul Voievodal Curtea Veche va cuprinde un muzeu, cafenele si magazine

Palatul Voievodal Curtea Veche va fi restaurat si transformat in muzeu. Initiativa apartine Primariei Capitalei, care a facut deja primii pasi in acest sens.

Ansamblul medieval Palatul Voievodal Curtea Veche este situat in centrul istoric al Municipiului Bucuresti.Potrivit unui raport de specialitate intocmit in cadrul Primariei Capitalei, imobilul este amplasat in zona protejata 26a – nucleul comercial traditional – zona Lipscani, subzona CP1a, care beneficiaza de un grad maxim de protectie a valorilor arhitectural – urbanistice, istorice si de mediu natural existent.

”In prezent, portiunea din vechiul palat voievodal degajata, restaurata si partial reconstruita pana in anul 1972 este alcatuita dintr-un corp cu pivnite acoperite in terasa circulabila, corp care se desfasoara pe patru travei acoperite cu bolti cilindrice si arce dublouri care se sprijina pe pile massive de zidarie. In partea de est a corpului se mai pastreaza trei travei ale fostului palat aflat in diferite stari de conservare. In zona de nord se pastreaza riunele fostei bai turcesti, alcatuita dintr-un subsol acoperit cu bolta cilndrica si protejat de un acoperis provizoriu. In plus, pe langa acestea, s-au mai pastrat, sub forma de ruina, un set de ziduri care marcheaza conturul fostului palat voievodal”, arata raportul (http://www4.pmb.ro/wwwt/institutii/CGMB/sedinte/ordinea_de_zi/db/07_20180517.pdf) publicat pe site-ul Primariei Municipiului Bucuresti (PMB).

Lucrarile la Palatul Voievodal Curtea Veche sunt structurate astfel: Muzeul Palatul Voievodal Curtea Veche, amenajari exterioare si bransamente. La finalizarea lucrarilor, Palatul Voievodal Curtea Veche va cuprinde spatii expozitionale cu caracter temporar si permanent, spatii multifunctionale destinate intrunirilor si manifestarilor culturale, spatii administrative (birouri), spatii tehnice necesare asigurarii climatizarii, spatii de depozitare materiale arheologice, hol principal de acces, cafenea si magazine.

Lucrarile vor costa peste 38 de milioane de lei (fara TVA) si vor dura doi ani si jumatate.
Source: Imopedia/Media