Aeroportul din Baia Mare ar putea fi redeschis in luna iunie

Aeroportul din Baia Mare, care a fost inchis in anul 2015 ca urmare a inceperii lucrarilor de extindere si modernizare a suprafetelor aeroportuare, ar putea fi redeschis la  inceputul lunii iunie, desi mai exista o serie de proceduri de indeplinit, iar Executivul trebuie sa aprobe si transferul unui teren pentru ca aeroportul sa poata fi certificat pentru zboruri.

Guvernul a alocat, saptamana trecuta, 15 milioane RON pentru lucrarile de modernizare la Aeroportul International din Baia Mare.

Conform proiectului, pista de decolare-aterizare modernizata urma sa aiba 2.150 m lungime si 45 m latime, caile de rulare, platforma de imbarcare-debarcare, instalasia de balizaj si canalizarea pluviala urmand a fi la randul lor modernizate.

Finantarea era asigurata in proportie de 85% de catre Uniunea Europeana, 13% de catre Guvernul Romaniei si 2% de catre Consiliul Judetean Maramures. Durata lucrarilor a fost estimata la 5 luni, dar acestea nu au fost finalizate nici pana astazi.

Conform unui document oficial al conducerii Aeroportului din Baia Mare, de la inceputul acestei luni, la finalul primului trimestru din acest an, institutia mai avea de plata 13,6 mil. RON catre Asocierea Strabag AG si alte circa 16 mil. RON catre ARL Cluj, contractantii lucrarilor.

Intre timp, conducerea aeroportului are negocieri cu Tarom pentru reluarea zborurilor interne ale companiei, urmand ca in perioada urmatoare sa se incheie contractul de operare.
Source: Profit